Dünyada En Çok Konuşulan Diller Hangileridir?

Dünyada En Çok Konuşulan Diller Hangileridir?

Dünyada en çok konuşulan diller listesi sürekli olarak güncellenmektedir. Uzun bir süredir birincinin değişmediği sıralamada işte en fazla konuşulan diller:

 
1. ÇİNCE

1.300.000.000 (bir milyar üç yüz milyon) kişi tarafından konuşulur. Çin Halk Cumhuriyeti başta olmak üzere Orta Asya'da yaygın bir şekilde konuşulmaktadır. Çin Halk Cumhuriyeti'nin nüfusundan dolayı dünyada en fazla konuşulan dildir.

 
2. İNGİLİZCE

427.000.000 (dört yüz yirmi yedi milyon) kişi tarafından konuşulmaktadır. Dünyada en çok konuşulan ikinci dil konumundadır. Dünyada en çok konuşulan dil olmasa da en çok öğrenilmek istenen ve coğrafyalarda en yaygın konuşulan bir dildir. İngilizce için ''küresel dil'' tabiri de kullanılır. İngilizce, birçok ülkede okullarda öğretilen zorunlu dil olarak da yer almaktadır. Dünya düzleminde en çok ihtiyaç duyulan dildir. Dünyanın resmi dili olarak kabul görür. ABD ve İngiltere, İngilizcenin beşiği olarak kabul edilen ülkelerdir.

 
3. İSPANYOLCA

266.000.000 (iki yüz altmışaltı milyon) kişi tarafından konuşulur. Dünya dilleri arasında en fazla konuşulan 3. dildir. Çoğu kişinin tahminlerinin çok ötesinde konuşulan bir dildir. İspanya, Arjantin, Meksika, Küba, Bolivya, Kolombiya, Paraguay gibi ülkeler İspanyolcanın resmi dil olduğu ve en fazla konuşulduğu ülkelerdir.

 
4. HİNTÇE

260.000.000 (iki yüz altmış milyon) kişi tarafından konuşulan bir dildir. Dünyada en fazla konuşulan dördüncü dildir. Aslında nüfusu çok fazla olan Hindistan'da resmi dil İngilizce olduğu için Hintçe bu seviyelerde yer alır. Hindistan'ın resmi dili olsaydı o da sıralamada daha üst sıralarda yer alacaktı.

 
5. TÜRKÇE

220.000.000 (iki yüz yirmi milyon) kişi tarafından konuşulmaktadır. Dünyada en fazla konuşulan beşinci dildir. Türkiye başta olmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinde en fazla konuşulan dildir.

 
6. ARAPÇA

181.000.000 (yüz seksen bir milyon) kişi tarafından konuşulmaktadır. Dünyada en çok konuşulan altıncı dil konumundadır. Suudi Arabistan başta olmak üzere Arap Yarımadası'nda en çok konuşulan dildir.

 
7. PORTEKİZCE

165.000.000 (yüz altmış beş milyon) kişi tarafından konuşulmaktadır. Dünyada en fazla konuşulan yedinci dildir. Portekiz başta olmak üzere birçok farklı ülkede konuşulmaktadır.

 
8. BENGALCE

162.000.000 (yüz altmış iki bin) kişi tarafından konuşulmaktadır. Dünyada en fazla konuşulan sekizinci dildir. Bangladeş ve Hindistan olmak üzere birçok farklı ülkede konuşulmaktadır.

 
9. RUSÇA

158.000.000 (yüz elli sekiz milyon) kişi tarafından konuşulmaktadır. Dünyada en fazla konuşulan dokuzuncu dildir. Rusya Federasyonu'nun da resmi dilidir. Orta Asya'da çok fazla konuşulmakta olan bir dildir.

 
10. JAPONCA

124.000.000 (yüz yirmi dört milyon) kişi tarafından konuşulmaktadır. Dünyada en fazla konuşulan onuncu dildir. Japonya başta olmak üzere birçok farklı ülkede konuşulmaktadır.

 
11. ALMANCA

121.000.000 (yüz yirmi bir milyon) kişi tarafından konuşulmaktadır. Dünyada en fazla konuşulan on birinci dildir.

 
12. FRANSIZCA

116.000.000 (yüz on altı milyon) kişi tarafından konuşulmaktadır. Dünyada en fazla konuşulan on ikinci dildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder