2022 Türkiye'de Yılın Doktoru Remzi Sarıkaya


Türkiye'de yılın doktoru seçilen Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Doktor Remzi Sarıkaya görev yaptığı Van'da ve memleketi Muş'ta büyük bir sevince neden oldu. Ödülü, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi.

Tıpta birçok bilimsel çalışmaya imza atan, çalıştığı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde oldukça sevilen Uzman Dr. Remzi Sarıkaya bu başarı ile büyük bir mutluluk yaşadığını, başarının bir varış noktası değil bir yolculuk olduğunu belirterek insan yaşamına yatırım yapmaya ve yeni projeler üretmeye devam edeceğini belirtti. Sarıkaya ayrıca hiçbir büyük işin heyecansız başarılamayacağını dile getirerek gençlere işlerine heyecanlarını katarak işlerini yapmalarını tavsiye etti. İnsan sahip olduklarının toplamı değil, fakat henüz gerçekleştiremediklerinin toplamıdır, diyen Sarıkaya, tutku, teknik ve cesaretin başarının asıl ölçütlerinin olduğunu söyledi. 

Başarının emekleyerek büyüdüğüne vurgu yapan Sarıkaya, kırsalda başlayan öğrenim yaşantısını anlatırken ilkin bazı zorluklarla karşılaştığını, özellikle ilk ve ortaokulda birçok kez okul değiştirmek zorunda kaldığını söyledi. Liseyi, Alparslan Anadolu Öğretmen Lisesi'nde okuması kendisine çok şey kattığını, azim ve şevkle çalışmanın neticesinde On Dokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandığını söyledi. Daha sonra TUS sınavını kazanarak İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde uzmanlık eğitimi aldığını, burayı bitirerek Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne atandığını söyledi. Evli ve iki çocuk babası olan Sarıkaya ailesine çok şey borçlu olduğunu, onları başarısının bir paydaşı olarak gördüğünü belirtti. 


Görseller

                            Başarı Belgesi

 

Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi



Sen Merhametsin Projesi



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Ziyareti



     Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastenesi


Doktor Remzi Sarıkaya Bilimsel Yayınlar

Minik Hayaller Çocuk Mağazası

Doktor Remzi Sarıkaya Takip İçin

Facebook (meta)

Twitter

6 yorum:

  1. Maşallah. Allah kem gözlerden korusun inşallah.

    YanıtlaSil
  2. Kerem Baytekin23 Mart 2022 05:28

    van'ın gururusun hocam.

    YanıtlaSil
  3. Allah korusun. Maşallah doktur bey.

    YanıtlaSil
  4. Yolun ve bahtın daima açık olsun yüreği güzel insan.

    YanıtlaSil
  5. Ahmet Yardımcı24 Mart 2022 13:56

    Allah'a emanet ol inşallah

    YanıtlaSil
  6. Allah yardımcınız olsun yolunuz açık olsun

    YanıtlaSil