Grimm Kardeşler (Vacob ve Wilhelm)

grimm kardesler
1785 ve 1786 tarihlerinde memuriyetle meşgul bir aileden dünyaya gelirler. Hem kardeş hem de akademisyen olan Grimm Kardeşler, hayatlarının neredeyse tamamını birlikte geçirirler. Kassel'de bulunan Friedrich Lisesinden mezun olduktan sonra Malburg Üniversitesinde eğitim alırlar.

Jacob Grimm ve Wilhemm Grimm tanınmış ünlü Alman masal yazarlarıdır. Bu kardeşler Alman folkloru, dili ve edebiyatı ile ilgili yaptıkları çalışmalar ile ün yapmışlardır. Almanya'nın köylerini, kasabalarını neredeyse tek tek gezip masallar, efsaneler, şiirler derleyip yayımlamışlardır.

Dünyanın birçok yerinde bilinen bu masallar, Alman diliyle ilgili bütün incelikleri taşır. Alman dilinin gramer yapısı ve tarihi üzerinde de birçok kitap yazmışlardır. Bu vesileyle Alman diline de büyük katkıları olmuştur.

Grimm Kardeşlerce kaleme alınan 33 ciltlik Alman Sözlüğü, Alman dili ve edebiyatının önde gelen eserleri arasında yer alır. Yine Grimm Kardeşler'in yazdıkları masallar birçok kez sinema, televizyon ve tiyatroya uyarlanır.

 
Eserleri

Bremen Mızıkacıları (masal) 

Büyülü Şato (masal)

Çizmeli Kedi (masal)

Kül Kedisi (masal)

Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler (masal)


Ayrıca bakınız 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder